Kirjautuminen

Olet täällä

Muu totuus romuttaisi korttitalon

Käyttäjän saska kuva

(internetistä kaapattua)

Taas se tuli, kesäloma. Jos ei sitä muusta tunnista niin siitä, että jotain ihmeellistä tapahtuu sille toiselle vanhemmalle. Paniikki iskee. Edessä on nimittäin ehkä lähihuoltajan pidempi erojakso lapsesta. Mitä pidempi erojakso on, sitä suurempi on paniikki. Ja tietysti viranomaisia on erityisen vaikea tavoittaa juuri kesäaikaan.

Mitä siitä seuraa? Tapaamissopimuksista nähdään erikoisia tulkintoja. Lasta ilmoitellaan yksipuolisesti kaikenlaisille leireille, jotka kumman usein osuvat juuri sinun loma-ajallesi. Tulee viestejä siitä mitä lapsi haluaa. Tulee viestejä rajoituksista siihen mitä loma-aikana saa tehdä. Ulkomaanmatkat tuntuvat olevan erityistä myrkkyä. Lapsi saattaa soitella ja pyytää loma-ajan vähennystä vedoten liian pitkään aikaan jne. Härskeimmät pyrkivät estämään koko loman.

Joillekin vanhemmille se vaan on niin pelottavaa jos lapsi saa viihtyä toisen luona pidemmän jakson. Siihen kun laittaa päälle oman riippuvuuden ja kontrollin menetyksen on lomahelvetti todennäköisesti edessä. Varsinkin jos se ex saa kuulla mitä suunnitelmia sinulla on lapsen kanssa. Mitään et oikein uskalla suunnitella, koska lapsen saaminen kesälomalle voi olla yhtä todennäköistä kuin lottovoitto.

Kyseessä on vieraannuttajan pahimman pelon kohtaaminen. Lapsi viihtyy ja nauttii ajasta toisen vanhemman kanssa. Tätä ei vieraannuttaja voi sallia, koska hänen maailmansa on rakennettu sen varaan, että lapsi rakastaa vain häntä, koska toinen on huono vanhempi. Muu totuus romuttaisi korttitalon.