Kirjautuminen

Olet täällä

Kirottu tilanne

Käyttäjän saska kuva

(internetistä kaapattua)

Epätietoisuus on epämiellyttävä olotila. Vielä pahempaa se on jos epätietoisuus liittyy omaan lapseen. Tässä olotilassa elävät huoltokiusatut ja vieraannuttamisen kohteena olevat vanhemmat. Heitä kalvaa se mitä lapsi oikein ajattelee, mitä he voivat tehdä ja ovatko he tehneet jotain väärin.

On niin helppo viisastella vieressä, että lapselle ei saa puhua pahaa toisesta vanhemmasta. Tarkoittaako tämä totuuden salaamista ja toisen toimien peittelyä? Pitääkö ottaa tai jakaa vastuu toisen päätöksistä harvoista tapaamisista kun lapsi kysyy miksi me ei nähdä enempää? Tulisiko valehdella vai kertoa totuus?

Ikävä kyllä näissä tilanteissa viestintuojaa ei palkita. Totuus on lapselle epämiellyttävä totuus. Toisaalta ei voi hymyillen ja vaieten seurata lapsen manipulointia ja toisaalta huomaa tiedon lisäävän lapsen tuskaa. Tieto asettaa lapselle paineita toimia oikein, mutta pelko todennäköisesti estää tämän. Siinä on pienillä hartioilla kannettavaa.

Lapsi pitää vapauttaa syyllisyyden tunteesta. Lapsi ei ole vastuussa toisen tekemisistä eikä siitä ettei uskalla toisen tahtoa vastustaa. Usein lapsi ajautuu tilanteeseen jossa hän ei enää vastaa yhteydenottoihin tai tule tapaamisiin. En tiedä kuinka suuri osa tästä johtuu syyllisyydestä, siitä ettei hän uskalla vastustaa toisen tahtoa ja kuinka usein lapsi jo uskoo manipuloijan totuuteen.

Vaikka lapsi ei enää vastaakaan viesteihin, ei vanhemman numeroa kuitenkaan kovin usein ole blokattu lapsen puhelimessa. Ei ainakaan lapsen itsensä toimesta. Tämä kertoo mielestäni siitä, että vihalta näyttävä toiminta ei ole vallannut lapsen sydäntä. Sinä olet vielä siellä. Lapsi haluaa, ettet katoa ja jätä häntä. Hänellä ei ole muuta tapaa kertoa sitä.

Ei vanhemmuuden näin rankkaa pitänyt olla. Teit sitten niin tai näin teet todennäköisesti jotain pieleen. Ratkaisun avaimet ovat toisella vanhemmalla jolla on aivan eri tavoite kuin sinulla. Ulkopuolinen apu kääntyy helposti sinua vastaan, koska se on helpoin tapa siirtää ongelma jonkun toisen pöydälle. Kaiken tämän lisäksi epätietoisuus lapsen tilanteesta ja tulevaisuudesta. KIROTTU TILANNE.