Kirjautuminen

Olet täällä

Kun lapsi liittoutuu vieraannuttajan kanssa

Käyttäjän saska kuva

(internetistä kaapattua)

Vieraannuttajalla ei ole hakaristiä otsassa josta hänet tunnistaisi. Vieraannuttajalla ei ole sarvia päässä. Vieraannuttajalla ei ole tunnettuja ulkoisia tunnusmerkkejä. Hän voisi olla ulkoiselta olemukseltaan kuin kuka tahansa meistä.

Sisäiseltä olemukseltaan vieraannuttaja ei ole kuin kuka tahansa. Kenestä tahansa ei ole valehtelemaan kylmästi, kenestä tahansa ei ole pyrkimään tuhoamaan toisen vanhemman suhdetta lapseen ja kenestä tahansa ei ole pahoinpitelemään omaan lastaan henkisesti.

Täydellisessä maailmassa viranomainen ja tuomioistuin erottaisivat hyvän pahasta. Täydellisessä maailmassa nämä asettuisivat tukemaan sitä mikä on oikein. Ikävä kyllä emme kuitenkaan elä täydellisessä maailmassa.

Täydellisessä maailmassa lapsemme erottaisivat hyvän pahasta. Täydellisessä maailmassa he eivät pelkäisi asettua sen puolelle mikä on oikein. Ikävä kyllä emme kuitenkaan elä täydellisessä maailmassa.

Tässä maailmassa viranomainen menee vieraannuttajan halpaan tai alitajuisesti samaistuu vieraannuttajaan. Sisäinen ääni kertoo viranomaiselle, kummasta vanhemmasta on enemmän vaaraa hänelle itselleen ja kumpi vanhempi taipuu. Lopputuloksena asetutaan vieraannuttajan puolelle.

Lapsi joutuu samaan prosessiin. Lapsi ei palkitse vanhempaa hyvästä vanhemmuudesta vaan asettuu useimmiten vieraannuttajan puolelle. Kyllä lapsi huomaa, ettei vieraannuttajaan voi luottaa, että hän tekee väärin ja sen, että vieraannuttaja haluaa sinusta eroon. Silti hän noudattaa usein orjallisesti sitä mitä vieraannuttaja haluaa kun kyse on suhteesta toiseen vanhempaan. Pelosta. Pelosta jostain mitä voisi tapahtua. Jostain tuntemattomasta.

Vieraannuttajan vastustaminen on lapselle liian pelottavaa. Myötäileminen on turvallisempaa. Ikävä kyllä lapselle syntyvä syyllisyys on vieraantumisen alku. Oikea ja väärä vääristyvät lapsen mielessä. Totuus väistyy valheiden taakse. Lasta ei asiasta voi syyttää. Hän haluaa vain selviytyä. Tuskallista kuitenkin on avuttomana seurata kun lapsi liittoutuu vieraannuttajan kanssa.