Kirjautuminen

Olet täällä

Vihaa rakentamassa

Käyttäjän saska kuva

(internetistä kaapattua)

Vieraannuttaja haluaa kaikin mahdollisin keinoin rakentaa vihan ja katkeruuden ympäröimän maailman, jonka keskiöön lapsensa pakottaa. Hän haluaa saada lapsen "omalle puolelleen" ja osaksi omaa vihakoneistoaan. Kun lapsi vihdoin on käännytetty toista vanhempaansa vastaan, vieraannuttaja kokee salaista mielihyvää. Tämä käännytystyö ei koske pelkästään lasta, vaan yleensä koko lähipiiriä: lapsen isovanhempia, muita sukulaisia, ystäväpiiriä. Vieraannuttaja esittää olevansa säälittävä uhri, vaikka tosiasiassa hän itse harjoittaa henkistä väkivaltaa lapsen toista vanhempaa ja itse lasta kohtaan.

”Isäsi juhlii siellä matkalla uuden vaimonsa kanssa... Samaan aikaan meillä ei ole rahaa edes uusiin jouluvaloihin... Meille tulee niin köyhä joulu!” Vieraannuttaja haluaa kääntää lapsen mielen sekä toista vanhempaa että usein myös hänen uutta perhettään vastaan. Monesti lapsen äitipuoli saa miehensä lapselta kohtuuttomat vihat niskaansa, vaikka kohtelisi lasta kuinka hyvin. Harvinaista ei kokemuksemme mukaan ole myöskään se, että isän uutta kumppania syyllistetään vanhempien rikkoutuneista väleistä, vaikka uudella kumppanilla ei olisi mitään osuutta asiaan.

Lapsi pyritään jopa suoranaisilla valheilla kokemaan, että toinen vanhempi on hänet hylännyt: ”Pikkusisaruksillasi on isot talletukset... Sinun tilillesi isä ei ole koskaan laittanut rahaa...”. Tai esimerkiksi: "Isälläsi on nyt uusi perhe, mutta onneksi meillä on kuitenkin toisemme! Minä en koskaan hylkäisi sinua!"

Lapselle esitetään järjestelemällä ”todisteita hylkäämisestä”, kuten liian myöhään lähetetyillä kutsuilla:”Katso nyt, isä ei tullut katsomaan esitystäsi. Kutsuin kyllä, katso vaikka tätä viestiä... Kyllä isä oli kutsuttu”.

”Jouduin nyt lähtemään töistä kesken viemään sinua hammaslääkäriin, isääsi ei koskaan yhtään kiinnosta...” Samaan aikaan toinen vanhempi voi olla täysin tietämätön päiväkodin esityksestä tai ylipäätään lapsen terveysasioista, koska lähivanhempi pitää ne vain omana tietonaan. Kun vieraannuttava lähivanhempi kerta toisensa jälkeen ”todisteilla” vakuuttaa lasta haluamastaan näkökannasta, lapsi kyllä nielee syötin.

Myös järjestämällä tahallisesti valheellisia ”esityksiä” muita aikuisia silmällä pitäen, voidaan todellisuutta järjestellä näyttämään halutun näköiseltä pienillä esityksillä: ”Se isä on juuri sellainen... Ei tule hakemaan lasta vaikka on luvannut... Ei ole vieläkään tullut.. Eikös nyt ole jo tunti kohta odoteltu... Ottakaa vaan lisää kahvia. Kyllähän tässä tuota äidin pikkukultaa käy sääliksi, mutta kyllä me selvitään... Niin kovasti toivoin, että olisivat tavanneet."

”Äiti haluaisi kyllä ostaa sinulle nuo hienot kengät, katso miten hienot ne on, mutta kun isäsi on niin pihi, että ei anna riittävästi rahaa... Äiti on kyllä todella surullinen kun isäsi on sellainen... Ostaisin ihan varmasti, mutta kun...” Kiusaaja saattaa pukea lapsensa ryysyihin ja hemmotella itseään kuitenkin samanaikaisesti. Lapsella ei usein ole kykyä ymmärtää aikuisten raha-asioita eikä sitä kuinka paljon mikäkin asia maksaa. Kokemuksemme mukaan usea vieraannuttaja hyväksikäyttää lapsen vähäistä kokemusta ja osaamista maailmasta häikäilemättömästi hyväkseen.

Kun lapsen elämä on tällaista vuodesta toiseen, jossain vaiheessa häneen yleensä kasvaa silmitön katkeruus ja viha mustamaalattua vanhempaansa kohtaan. Häntä on saatettu manipuloida koko lapsuus, ja hänen mieleensä saatettu istuttaa satoja mustamaalaavia valemuistoja toisesta vanhemmastaa. Tällainen henkinen väkivalta ja lapsen henkinen musertaminen on vuonna 2015 Suomessa täysin sallittua. Tähän on saatava muutos!

Vieraannuttaminen ja huoltokiusaaminen SEIS!