Kirjautuminen

Olet täällä

Annetaanko hullun johtaa mielisairaalaa?

Käyttäjän saska kuva

Kun vastassa on lasta omiva vanhempi, näyttää yhteiskunta olevan aseeton. Vieraannuttamisen kriminalisointi olisi liian kallista,sovittelu on halvempaa - sanovat eräät tahot. Ikävä kyllä ”mahdottoman ihmisen” kanssa on mahdotonta neuvotella. Varsinkin kun tällä on valtit käsissään. Päällisin puolin lapsellakaan ei ole hätää kun hän on elossa. Lapsen oikeus myös toiseen vanhempaan on ensimmäinen asia josta luovutaan ”riitatilanteessa”. Sinä et ole tärkeä. Sinusta tulee kiusankappale joka on vaatimassa itsekkäästi oikeuksia lapseen.

Vieraannuttaminen on kiusallinen asia lastensuojelulle. Heillä ei ole sapluunaa jolla asiaa voisi käsitellä. Asia yritetään panna muottiin jossa molemmat vanhemmat ovat syyllisiä johonkin. Ja sitten nojataan uhriin ja häntä pyydetään odottamaan, toivomaan, luopumaan jostain tai pahimmillaan syyllistetään. Ikävä kyllä sylttytehtaaseen ei kosketa. Tajutaanko ainakin alitajuisesti, että ihmiseen joka ei kunnioita sopimuksia ei voi vaikuttaa? Vaikutetaan siis siihen jolla vielä on järki päässä. Tämäkö on lapsen edun mukainen ratkaisu? Tälläkö lapsen kasvu ja kehitys varmistetaan?

Lapsen omiminen ja toisen vanhemman tavoitteellinen ja perusteeton syrjäyttäminen lapsen elämästä ei ole normaalia käytöstä. Kansan kielellä kyseessä on hullun toiminta. Annetaanko siis hullun tehdä mitä hullu haluaa, niin silloin ei ole riitaa. Mihin jäi lapsen etu? Toinen vanhempi poistetaan yhtälöstä ja se hullu vastaa lapsen kasvusta ja kehityksestä jollei kohdista lapseen todistettua fyysistä väkivaltaa. Henkinen väkivalta saa jatkua.

Jos olisin varma, että lapseni tulevaisuus olisi parempi jos en pitäisi kiinni hänen oikeudestaan minuun, niin olisin tehnyt niin jo kauan sitten. Vuosien toivottomuus ja turhautuminen huoltokiusaamisen edessä vie energiaa. Yhteiskunta ei kykene auttamaan minua tai lastani vieraannuttajaa vastaan. Ei ainakaan nykyisillä pelisäännöillä.

Jotain on tehtävä. Vieraannuttaminen on tunnistettava henkiseksi väkivallaksi lasta kohtaan. Huoltokiusaaminen on tunnistettava henkiseksi väkivallaksi toista vanhempaa kohtaa. Ymmärrän, että ei ole laitonta olla hullu. Mutta asiaan on oltava joku muu ratkaisu kuin se, että "annetaan hullun johtaa mielisairaalaa".