Kirjautuminen

Olet täällä

Avoin kirje kiusaajalleni

Käyttäjän jyrki kuva
Alla proto eräästä tunnelmasta joka liittyy novellikokoelman teemoihin. Hain tähän sellasta "ayshiren käyskentely horsmien lomassa" -fiilistä. Eli jos tää olis musaa niin se olis ehkä joku "Fly me to the moon" hitaana, maalauksena ehkä van Goghin Perunansyöjät... mutta en ole varma että onnistuinko tyylilajissa? 

Parahin henkilö,

Olen kokenut useita unettomia öitä sinun vihariippuvuutesi takia. Arvelen että tuo tieto saa henkiset elimesi värähtelemään mielihyvästä ja se onkin syy miksi aloitin juuri noilla sanoilla. Mielihyvän tuottaminen ilmaiseksi ja parhaalla mahdollisella tavalla, julkisesti, parantakoon vihareservistä yhden kiukuteltavan asian ja kastelkoon mielen vastaanottavaisen muhevaksi.

Olen pahoillani että en voi kertoa näitä tunteita sinulle suoraan. On hyvin todennäköistä että kertoisit kokevasi sen ahdisteluksi tai jopa uhkailuksi. Tiedän myös että en voi paljastaa sinun henkilöllisyyttäsi, sukupuoltasi, asemaasi tai asuinpaikkaasi koska sekin olisi sinulle vain yksi kapula lisää mihin tarttua ja lyödä minua sekä läheisimpiäni. Arvelen että ymmärrät, vaikka et ehkä siihen itsellesi antaisi heti lupaa.

Tiedän miksi jatkat elämääsi kiusaten. En voi kertoa sitä julkisesti tietenkään, enkä usko että kenenkään kertomana se saisi aikaan sinussa muuta kuin lisää vihaa. Olen varma että sinun on kerrottava se itse itsellesi. Tiedän että ellet kohtaa traumaattisia defenssejäsi, ne lopulta tuhoavat sinut. Ihmiskunnan harmiksi tosin liian myöhään.

Surullisinta näet on että tuossa tuhon prosessissa, tuskaasi lievittäen, revit ja raastat ympärilläsi olevia terveitä ihmisiä vereslihalle, hedelmöittäen niissä haavoissa uusia traumaattisia taimia joiden korjaaminen on moninkerroin suurempi urakka. Ymmärrän nyt vuosien jälkeen että yksin et tuohon kykene ja toisaalta apua et ole vielä suostunut vastaanottamaan. Näen siksi vain yhden vaihtoehdon jonka seurauksia en alkuun uskalla arvailla.

Joseph Chamberlain kirjoitti aikanaan erääseen, olevinaan, kovin viralliseen ja ihmiskunnallisesti merkittävään kirjoitukseen että munakasta ei voi tehdä rikkomatta muutamaa munaa. Fraasi ei ollut Josephin oma, internet antaa minun ymmärtää että tuo viisaus ei tullut Stalinilta vaan Lagar Kaganovich:lta, mutta yhtäkaikki, lausahdus sisältää vielä tänäkin päivänä uhkaukselta kuulostavan väitteen.

Siksi velvollisuuteni on todeta, parahin henkilö, tarkoitan että et voi päästä irti demoneistasi ellet itse riko sukupolvien yli jatkettua perinnettä ja anna seuraavalle sukupolvelle erilaisia tarveaineita kuin mitä ehkä sinä sait vanhemmiltasi ja he omilta vanhemmiltaan. Kukaan ei voi olla kokki sinulle tässä keittiössä, en etenkään minä.

Geenejäsi et voi muuttaa mutta aikuisena voit vaikuttaa käyttäytymiseesi niin kauan kuin sinulla on siihen vielä oma valta. Monesti, onneksi monesti, muutos tekee sisimpäänsä kärventävistä despooteista, omilla jaloilla seisovia ihmisiä jotka lopulta kykenevät empatiaan, yhteistyöhön ja kunnioitukseen.

Lupaan lisätä suolan.

 

Kommentit

Oman ero prosessin aikana sitä törmäsi kaikkeen. Aivan eron alkuaikoina x päätti, että tämä kaikki kostetaan rahalla. Eli kun olet luikuri pettänyt ym., kipurahat revitään selästä. Hän luuli, että olen raukka poloinen, jota voi käyttää hyväkseen. Kun toin asian esille virkatätien kanssa, asia jäi siihen. Pisti piru hanttiin. Julminta kuitenkin oli se, että lapsille olisi kuulemma ollut parempi jos he olisivat saaneet käydä haudallani muistelemassa isää, kuin tavata silloin tällöin. Ja kasvaa oudossa, viikonloppu isä silloin tällöin ja vieras tätikin vielä... Heidän kasvulle olisi kuulemma ollut parempi näin. No, tuolloin 2 ja 4 vuotiaat pojat ovat kyllä hyvin selvinneet. Ja auton lainaus on pop ja tietty "tipit".'

Niin, mikä ajaa toisen tämmöiseen ajatteluun. Katkera voi olla. Ja saa olla. En ole omilla teoillani puhdas pulmunen. Mutta. Miksi siihen pahaan oloon pitää (viaton) lapsi sotkea. Millaisen kuvan saa kehityksen alkupäässä oleva ihminen? Juonittelua, aivopesua, riitelyä.. Nuorten paha olo kuvastuu jo nyt liiaksi (kiitos vapaan kasvatuksen). Tietysti tulee muistaa, että moni onneksi hullun myllystä täyspäisenä selviää. Viha on vihaa ja voi sotkea pahasti järkevän ajattelun. Lapsi voi hyvin selvitä nuoruuden, mutta kaikki voi kaatua postuumisti täysikäisyyden kyynnyksellä. Tai kun haluaa perustaa oman perheen. Ja Pam! Eihän se onnistunut minunkaan vanhemmilta, kun iskä oli niin paha ja äiti kärsi....

Kiitos ja anteeksi.