Kirjautuminen

Olet täällä

Pullantuoksuinen pahoinpitelijä

Käyttäjän saska kuva

(Internetistä kaapattua)

VAIKKA PAHOINPITELIJÄ TUOKSUISIKIN PULLALLE

Ainakin A2 eroillassa esiintyneen tuomarin mukaan ihmisestä tulee katkera jos oikeudessa ei vieraannuttavalta vanhemmalta poisteta lähihuoltajuutta. Asia selvä. Minun tehtäväni on siis olla katkera. Ollaan siis ainakin hetki katkeria.

Vieraannuttamisen kohteena oleva vanhempi näyttää täyttävän hyvän vanhemman ja kansalaisen vaatimukset seuraavilla ehdoilla:

1. Voit käydä ottamassa oikeudessa turpaan kerran kun yrität puolustaa lapsesi oikeutta sinuun ja henkisesti väkivallattomaan elämään. Hovioikeuteen meno katsotaan jo ylimääräiseksi riitaisuudeksi, oikeuden kyseenalaistamiseksi ja lapsen edun vastaiseksi. Oikeus tietää mikä on lapsen etu.

2. Maksa elatusmaksut. Muista indeksikorotukset.

3. Pyri sovittelemaan, mutta jos toinen ei halua sovitella niin lopeta. Sovittelun vaatiminen vastoin toisen tahtoa on riitelyä joka ei ole siis lapsen edun mukaista.

4. Noudata tapaamissopimusta. Jos toinen ei noudata tapaamissopimusta, voit siis käydä oikeudessa ottamassa turpaan kerran. Uhkasakon ja tapaamisen täytäntöönpanon vaatiminen eivät ole lapsen edun mukaisia toimenpiteitä. Sakko heikentää lapsen oikean perheen tilannetta ja voudin suorittama pakkonouto on aina lapsen edun vastaista.

5. Niin kauan kuin tapaamiset vielä jatkuvat, muista aina puhua hyvää lähihuoltajasta. On lapsen edun vastaista avartaa lapsen maailmaa siitä mikä on totta.

6. Älä ryhdy kansalaisaktivistiksi ja vaatimaan vieraannuttamisen kieltämistä tai tapaamisten estämisen kriminalisointia. Vieraannuttaja voi olla muuten hirveen hyvä vanhempi ja eihän tapaamisten estäminen ole mikään niin paha juttu että siitä pitäisi heittää lapsen tuki ja turva vankilaan. Eihän lapsella olisi sitten ketään joka häntä pahoinpitelisi!

Niinpä niin. Palataanpa taas pois sieltä katkeruudesta. Se mitä yhteiskuntamme ei tarjoa on välineitä estää lastemme henkinen pahoinpitely. Tapaajavanhempi heitetään kehään silmät sidottuna ja toinen käsi selän takana. Selvää on, ettei tapaajavanhempi voi asialle mitään ilman muutoksia lakiin ja oikeuskäytäntöön.

Vieraannuttaja tietää mitä tekee. Jos vieraannuttaja olisi saanut luoda lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan lain ja oikeuskäytännön siitä olisi tullut juuri nykyisen kaltainen. Harva laki ja sen oikeuskäytäntö suojaa pahantekijää yhtä hyvin.

Kuka sitten auttaa vieraannuttajan uhreja? Pahoinpitely on kuitenkin pahoinpitely.

Vaikka pahoinpitelijä tuoksuisikin pullalle.